A tabúla (tabouleh) saláta Libanon nemzeti büszkesége, olyannyira, hogy minden évben megrendezik a nemzeti tabúla napot. Íme a plakátja a 2008-as rendezvénynek:
Az étel neve az arab tábil, fűszer szóból ered, tájegységenként más-más recept szerint készül, és fő funkciója hogy megnyugtassa az ember nyelőberendezését két pikáns falat között. Nem mellesleg pedig tele van vitaminnal és rém egészséges- ezért is volt szükség a hamis változatra, mert-ugye- ami kevésbé egészséges, az általában finomabb is. De ne rohanjunk ennyire előre, lássuk először, hogy készül az eredeti libanoni tabúla.
Szükség van hozzá:
fél pohár bulgurra
egy nagy citrom levére
2-3 nagy csokor petrezselyemre
1 kicsi csokor mentára (elhagyható)
3 finom paradicsomra
6 szál újhagymára, zöld szárral együtt
1 dl extra szűz olivaolajra
sóra
FIGYELEM! :) Ennek a receptnek a vége új helyre költözött! A folytatáshoz klikk IDE
********************************************************************
Ha érdekelnek további képek, érdekességek, rövid bejegyzések arabos témában életről, vallásról, művészetről, építészetről, ételekről és mindenről, ami eszembe jut, lájkold vagy tetszikeld az oldalt Facebookon itt: Mivagyunkazarabok