Ha levegő éri, a lapos arab kenyér gyorsan kiszárad, de ez nem ok arra, hogy megyszabaduljunk tőle. Fattah az arab neve azoknak az ételeknek, amelyek szikkadt kenyér felhasználásával, tájegységenkén változó receptek szerint készülnek. Egyiptomban is több változatát főzik, főleg ünnepekkor, a Ramadán alatti estéken a böjt megtörésére, és más különleges alkalmakra. Egyiptomban én készítem a legjobban- a férjem szerint, és az én férjemnek mindig igaza van.
Ezek kellenek a fattah-hoz:
- kb fél kiló marhahús, vagy amennyit egy evésre szánunk
- mérettől és adagtól függően 2-3-4 szikkadt arab kenyér
- 1 naaaagy hagyma plusz 1 kicsi
- kb 2 csésze rizs vagy amennyit egy evésre szánunk
- 1 naaaagy fej fokhagyma vagy akár másfél
- 2 közepes paradicsom
- egy evőkanál gyenge ecet, az erősből szerintem egy teáskanál is elég
- bors, só, olaj
FIGYELEM :) Ennek a receptnek a vége új helyre költözött. A folytatáshoz katt IDE
********************************************************************
Ha érdekelnek további képek, érdekességek, rövid bejegyzések arabos témában életről, vallásról, mvészetről, építészetről, ételekről és mindenről, ami eszembe jut, lájkold vagy tetszikeld az oldalt Facebookon itt: Mivagyunkazarabok