Úgy kezdődött, hogy valaki megosztott Facebookon egy oldalt, ami a marokkói konyháról szólt, és fincsibbnél fincsibbnek kinéző ételek sorakoztak rajta mesterien lefényképezve. Az egyik ilyen fincsiség egy kuszkuszos étel volt, és akkor hasított belém a felismerés, hogy én ilyet sosem főzök, pedig ha valahol, akkor Egyiptomban olcsón és könnyen be lehet szerezni az ehhez szükséges sok friss zöldséget. Aztán persze egyből emlékeztettem is magamat, hogy a férjemet egyszer kérdőre vontam már, milyen viszonya van a kuszkusszal, és azt a választ kaptam, hogy kizárólag egyiptomi módra, édesen elkészítve tudja elképzelni. Mindegy fene, gondoltam egy nagyot, már elég ideje vagyunk házasok ahhoz, hogy ne kelljen úgy tennem, mintha ez különösebben érdekelne, (nem fogja ezt magyarul elolvasni, úgyhogy bátran emberkedhetek itt nektek :D) tehát gyorsan nekiálltam recepteket keresgélni. Szinte azonnal megtaláltam a receptet, amibe bele is szerettem: angolul írja le egy háziasszony, hogy marokkói anyósa pontosan hogyan készít egy húsos, hétzöldséges vátozatot. Hozzátenném, hogy vega illetve vegetáriánus ételnek is remek és tartalmas, csak ki kell hagyni belőle a húst, de akkor érdemes kezdésnek a hagymás-fűszeres alapot szétfőzni hús nélkül, és úgy tenni bele először a beáztatott csicseriborsót, majd a zöldségeket. Ha kicsit több csicseriborsó kerül bele, akkor ráadásul eléggé fehérjedús is.
FFIGYELEM! :) Ez a recept új helyre költözött! A folytatáshoz katt IDE
*******************************************************************
Ha érdekelnek további képek, érdekességek, rövid bejegyzések arabos témában életről, vallásról, művészetről, építészetről, ételekről és mindenről, ami eszembe jut, lájkold vagy tetszikeld az oldalt Facebookon itt: Mivagyunkazarabok