HTML

mivagyunkazarabok

Vidéki buszon utazva egyszer odajött hozzám egy idős bácsi. -Maga micsoda, hogy ilyen kendőt visel?- kérdezte. -Muszlim. -Micsoda? -Muszlim. -Nem értem. -Iszlám hívő. -Az micsoda? -Arab. Na így lettem én seperc alatt arab. Ez a blog viszont nem rólam szól, hanem az igazi arabokról.

Címkék

#jan25 (9) #nov18 (6) ajánló (2) al ahly (1) arab (22) arab étel (3) arab férj (1) arab irodalom (1) arab konyha (6) arab recept (3) arab tavasz (12) ayman abd el aziz nour (1) beduin (1) blog (2) blokád (1) borsó (1) boutros ghali (1) brit megszállás (1) bulgur (1) bűnözés (1) burghul (1) bur said (1) búr szaíd (1) cairo (9) csicseriborsó (1) dahab (1) dtp (1) egészségügy (2) egyiptom (37) egyiptomi férj (1) egyiptomi forradalom (18) egyiptomi konyha (3) egyiptomi választások (3) egyiptom hangjai (3) egypt (7) elbaradei (1) életmód (7) élménybeszámoló (1) enrique iglesias (1) érdekes (1) észak afrika (18) étel (2) facebook (6) fattah (2) fb (4) fizetés (2) fokhagyma (1) fordítás (1) forradalom (16) főzés (4) gíza (9) graffiti (2) gyerek (4) gyerekkönyv (1) gyerekmunka (2) gyermekbénulás (1) házasság (1) humor (1) iszlámista (1) jade (1) kairó (19) káposzta (1) keizer (1) képek (11) kert (1) kertészet (1) kiállítás (1) kivégzés (2) konyha (4) könyv (1) könyvfesztivál (1) könyvkiadás (1) könyvkiadók (1) kopt (3) koseri (1) koshary (1) közel kelet (31) közérdekű (1) közlekedés (3) kriszta (1) külföld (20) külföldi (2) kultúra (1) kuszkusz (1) libanon (1) link (1) magyar (1) mamdouh (1) marhahús (1) marrokkói étel (1) megszállás (1) mindenki joga (1) mubarak (19) muszlim testvériség (2) növény (1) nusair (1) oltás (2) önbíráskodás (1) orman (1) oszlatás (7) paradicsom (1) park (1) petrezselyem (1) polio (2) port said (1) rádió (1) rania fouad (1) recept (4) recpet (1) rendőri brutalitás (8) retek (1) római kömény (1) saláta (2) sivatag (1) street art (3) szalafi (1) szavazás (2) szép (1) tabouleh (1) tabúla (1) tahrir (14) tantawy (8) tevék (1) történelem (2) tüntetés (14) utcai zavargás (10) vakcina (2) választások (1) vega (4) vegetáriánus (4) vérengzés (1) vicc (1) vörös tenger (1) young artists coalition (1) zamalek (3) zöldség (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Taaliba: Köszi a linket :) Közben rájöttem, hogy már követem az oldalt régebb óta, de valamiért nem adta ki... (2012.04.05. 13:12) Egyiptom nemzeti étele, a koseri
  • Taaliba: Ja, a képen a kés nem puszta illusztráció! Most a bejegyzés kedvéért vettem le a szekrény tetejérő... (2012.01.30. 20:17) Nem vagyok hős, avagy a nap, mikor a pokol rámlehelt.
  • Taaliba: @Nils Holgersonné: Bármikor nyugodtan kérdezz bármit, és ha tudok, válaszolok! Sőt, ha neked megfe... (2012.01.16. 16:26) Lájkoljatok fészbukon!
  • Taaliba: @f Szilvi: Ó, a kóla a másik szörnyűség :D azt sem ittam otthon, itt meg szinte minden nap. Csoda,... (2011.12.19. 10:35) Csipszendvics.
  • 8galiba: Jaj,nem vagy humorodnál?Ha az afrikaiak a paprikás krumplit a hortobágyi hídnak vélik,én kacagni f... (2011.12.17. 09:34) Egyiptomi fattah

majdnem minden, ami arab vagy majdnem arab

2011.11.20. 17:51 Taaliba

Ágyban, párnák közt, avagy ma is Tahrir.

Címkék: egyiptom közel kelet képek tüntetés oszlatás kairó rendőri brutalitás cairo mubarak tahrir egyiptomi forradalom tantawy utcai zavargás

Furcsa csendre ébredtünk ma reggel- a mellettünk húzódó főutcán a megszokott dübörgés, zsizsegés, berregés, dudálás, kurjongatás, nínózás helyett feltűnően kicsi forgalom neszezett csak. Mivel azonban ellentétes instrukció nem érkezett, a férjem elindult dolgozni.

Nekem ma nem volt testközeli kapcsolatom az eseményekkel, csak a lakásból a neten követtem a történéseket.

Kora délután már lehetett tudni, hogy a Tahrir még mindig csatározások színhelye. A teret lezárták, és megpróbálták kiüríteni, de a "nem félünk, nem félünk, maradunk" jelmondatot skandáló kemény mag nem tágított. Öt óra körül megint elszabadult a pokol.

 

 

 

 

 

 

 

A rohamrendőrök mellé ma a hadsereget is kivezényelték. A katonák a környező utcákban lévő autókra, és a téren álló sátrakra üzemanyagot öntöttek, és lángra lobbantották. A sátrakat előbb átkutatták, és minden értékelhető tárgyat- laptopot, cigarettát- meglovasítottak, majd könnygázba borították a környéket. A fuldokló tömeg még így is ellenállt, ezért éles töltényekkel a levegőbe, és elvétve az emberekre lövöldöztek- állítólag többen estek össze az első sorokból.

Egy ideig sikerült a civileket kiszorítani, de később visszanyomultak, és elindult a huzavona- a katonák újra rendezték soraikat, megint támadtak és így tovább.. jelenleg a civileké a tér, de csak Isten tudja meddig még. A sebesültek száma meghaladja az ezret, a halottak száma ismeretlen, de egyre növekszik, ketten közülük tegnap az alexandriai tüntetésen vesztették életüket. A sebesültek közt van egy fogorvos, Ahmed Harrara, aki a forradalom idején elvesztette egyik szemét, ma pedig a másikat.

 

 

 

 

 

 

A halottakról keringő képeket nem teszem ide, itt van inkább egy videó a sok közül a mai kairói történésekről:

Itt egy másik arról, ahogy a rendőrök és a katonák az embereket verik:

Mansoura városában is utcára vonultak az emberek- erről is legyen egy kép:

Az események kísértetiesen hasonlítanak a január végi forradalomra, annyi különbséggel, hogy egyelőre nem álltották le az internetkapcsolatot és a mobilszolgáltatást az országban. A férjem szerint megint sürgősen fel kell halmoznunk tápszert a picinek és sok ivóvizet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mivagyunkazarabok.blog.hu/api/trackback/id/tr423398588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása