Több, mint 10 éve áltatom magam azzal, hogy ha lenne rá lehetőségem, remek konyhatündér volnék. Illetve áltattam. Mert ugye ha valóban szenvedélyem lenne a konyha, akkor a főzés-sütés javára lopnám el az időt más tevékenységektől, és nem fordítva; én meg-Egek!- mennyi hagymát és pörköltalapot változtattam korommá-salakká az évek során csak mert valami más épp sokkal érdekesebb volt, mint a főzés.
(kép a historiclols.com oldalról, magyarul a szöveg: A recepteket úgy olvasom, mint a sci-fit. A végére érek, és azt mondom magamnak: "Na, ez sem fog megtörténni.")
A felismeréstől, hogy nem vagyok egy stepfordi feleség, és valószínűleg sosem leszek a receptoldal sztárja, egész felszabadultam. Mert lelombozó ugyan a tudat, hogy konyhatündérnek csapnivaló vagyok, de így legalább ezentúl minden jól sikerült menüért büszkén rázok magammal kezet. Jó, ha mindenki tudja a helyét.
Ennek örömére megosztom a legegyszerűbb egyiptomi étel receptjét, amit itt főleg a fiatalok fogyasztanak előszeretettel.
Csipsz-szendvics:
Végy egy friss zsömlét, kiflit vagy arab kenyeret! Vágd fel, az arab kenyérből csinálj zsebet! Tömd meg fűszeres csipsszel- szerintem a legjobb a hagymás- és már tömheted is! Pár falatonként öblítsd le kólával!
Remek reggeli (esetleg ebéd és vacsora is) és egészséges, mint a kairói frisslevegő.
********************************************************************
Ha érdekelnek további képek, érdekességek, rövid bejegyzések arabos témában életről, vallásról, művészetről, építészetről, ételekről és mindenről, ami eszembe jut, lájkold vagy tetszikeld az oldalt Facebookon itt: Mivagyunkazarabok